Programske aktivnosti

Ostale programske aktivnosti

Od osnivanja Centra za mlade, preko osamostaljivanja Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“, pa sve do danas, realizovane su brojne aktivnosti, koje su bile namijenjene polaznicima različitih godina i afiniteta.

Kroz različite aktivnosti prošlo je više od 1000 članova, a u Udruženju građana „C.E.Z.A.R.“ šansu za sticanjem znanja i prvih radnih iskustava dobilo je na desetine mladih.

Neke od najzapaženijih aktivnosti su:

  • „Ples“ – aktivnost koja je realizovana deset godina u dobro poznatom terminu nedjeljom i koja je okupljala veliki broj plesača raspoređenih u nekoliko grupa. Plesači su učestvovali na mnogobrojnim kulturno – zabavnim manifestacijama i ostalim događajima na lokalnom i regionalnom nivou, a velike uspjehe bilježili su redovno i na plesnim takmičenjima.
  • „Kurs italijanskog jezika“ – kurs koji je pomogao mnogim malim i velikim stanovnicima opštine Srbac da steknu osnovna znanja italijanskog jezika, a neki od njih su pohađali i naprednije nivoe. Ovaj kurs je godinama donosio duh Italije u Srbac i bio je jedna od najprepoznatljivijih aktivnosti Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“.
  • „Škola gitare“ – aktivnost koja je godinama realizovana u prostorijama Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“, a još uvijek traje velika zainteresovanost za nastavkom škole. Na ovim časovima mladi muzičari usvajali su osnove i uvježbavali svoje prve note, a na mnogim koncertima Udruženja i ostalim nastupima davali su čar koju samo muzika može dati.

U Udruženju se povremeno realizuju kreativne radionice petkom, simboličnog naziva „Kreativni petak“ i „Rukotvornice“, a često se dešavaju i edukativne, kreativne i likovne radionice u okviru mnogih projekata ili usljed saradnje sa drugim organizacijama. Takođe, realizovani su i mnogi časovi glume i odigrane brojne predstave, a mnogo puta se učio još neki strani jezik, ili su organizovani konverzacijski kursevi.

U Udruženju građana „C.E.Z.A.R.“ otvorena su vrata svim mladim ljudima koji imaju ideju, viziju i žele da pokrenu određenu aktivnost. Uvijek se daje podrška svima koji žele da rade i da vlastitim angažmanom formiraju novi sadržaj za djecu i mlade i poboljšaju njihov položaj. Tim Udruženja će svaku novu ideju saslušati i vrlo rado primiti nove članove u svoj kolektiv.

Galerija