Programske aktivnosti

Mali kreativci

Kreativne radionice „Mali kreativci“ prilagođene su djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Od 2016. godine kroz ove aktivnosti prošlo je mnoštvo srbačkih mališana, a kako su razvoj kreativnosti, usvajanje novih znanja i socijalizacija od suštinskog značaja za djecu ovog uzrasta, voditelji aktivnosti organizuju veliki broj tematskih radionica, posjeta i izleta u prirodi.

Iza Malih kreativaca ostalo je i ostaje bezbroj kreativnih radova i umjetnina, a u okviru ove aktivnosti ostvarena je i saradnja sa mnogim pojedincima, organizacijama, ustanovama i firmama sa područja opštine Srbac. Samo neki od njih su: Narodna biblioteka, Vatrogasna jedinica, Policijska stanica, Radio Srbac i mnogi drugi, koji su pomogli da se najmlađi polaznici udruženja upoznaju sa mnogim zanimanjima, učestvuju u radio emisijama, kao i da zavire u svijet knjiga.

U okviru ove aktivnosti obilježava se i veliki broj međunarodno poznatih i bitnih datuma i događaja. Neke od tematskih radionica se održavaju povodom obilježavanja: Međunarodnog dana žena, Međunarodnog dana porodice, Dana planete Zemlje, Svjetskog dana nepušenja, Međunarodnog dana biodiverziteta, Svjetskog dana okeana, Međunarodnog dana starijih osoba, Svjetskog dana djeteta, Dječije nedjelje, Međunarodnog dana animiranog filma i mnogih drugih.

Upravo u Udruženju građana „C.E.Z.A.R.“ mnoga djeca stvore svoja prva umjetnička djela, razviju ljubav prema određenim aktivnostima i unaprijede svoje motoričke vještine. Aktivnost „Mali kreativci“ vode saradnici koji imaju pedagoški obrazovni profil, znanje, iskustvo i ljubav, što je od presudnog značaja za kvalitet, te sigurnost i povjerenje koje svi roditelji osjećaju kada dovode svoju djecu na radionice.

Galerija