Programske aktivnosti

Ritmička gimnastika

Časovi ritmičke gimnastike su sasvim sigurno najposjećeniji plesni časovi na području opštine Srbac. U okviru ove aktivnosti na godišnjem nivou djeluje između 5 i 10 plesnih grupa, te se i pored velikog broja mjesta u grupama uvijek traži i mjesto više.

Ritmička gimnastika u Udruženju građana „C.E.Z.A.R.“ predstavlja kombinaciju plesnih časova, te časova fit kid-a, gimnastike, pilatesa i kardija. Najmlađi članovi najviše plešu, a najstariji članovi su najbolje akrobate i izvode mnoge zahtjevne koreografije.

Ono po čemu se UG “C.E.Z.A.R.“ razlikuje od ostalih nevladinih organizacija jeste predstavljanje polaznika aktivnosti na mnogim manifestacijama, kao i plesnim turnirima. Da se sa polaznicima predano radi, govore kostimi i koreografije koji se pripremaju po najvećim standardima, te medalje i odlikovanja koja se osvajaju na svim takmičenjima. Do sad su plesači (polaznici svih plesnih aktivnosti, među kojima su i polaznici ritmičke gimnastike) učestvovali na brojnim plesnim turnirima širom BiH, ali i u inostranstvu, a dva najveća uspjeha su osvojene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Zagrebu 2018. godine, te osvojeno prvo mjesto na turniru „Grand Prix Vienna 2019“ u Beču.

Galerija