Aktivni projekti

BelEkoBo

Projekat “BelEkoBo” je prvi Erasmus+ projekat koji je realizovan na području opštine Srbac. Realizator projekta je organizacija “Ajile asbl” iz Belgije, a Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” je partnerska organizacija, koja je bila domaćin omladinske razmjene realizovane u periodu od 05.08. do 16.08.2021. godine na Bardači.

Cilj projekta je razmjenjivanje znanja i iskustava mladih iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, te poređenje ekoloških navika između stanovništva Belgije i Bosne i Hercegovine. Učesnici projekta (oko 20 mladih iz Udruženja građana “C.E.Z.A.R.” i Belgije) su tokom razmjene snimali mnoge intervjue sa građanima Srpca, a rad se nastavlja i u Belgiji, što će rezultirati završnim filmom u kojem će biti prikazane sličnosti i razlike u ekološkim navikama ove dvije države.

Osim edukacija i snimanja, mladi iz Belgije su imali priliku da se upoznaju sa ovdašnjom kulturom i običajima – organizovana je posjeta manastiru Osovica i opštini Srbac, kao i Banja Luci i Nacionalnom parku Kozara.

Galerija