Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

“Sedmica umjetnosti” dobila je podršku i od Opštine Srbac. Priključi nam se i ti!

Djeca i mladi iz Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ pokrenuli su realizaciju događaja „Art week“. U pitanju je sedmica umjetnosti koja je prvi put održana u februaru 2021. godine, a zamišljena kao tradicionalno okupljanje mnogobrojnih talenata sa područja opštine Srbac. Iako smo malo više čekali na ponovnu realizaciju, ove godine napokon realizujemo drugu sedmicu umjetnosti i nadamo se da ćemo okupiti velike i male umjetnike sa područja opštine Srbac.

Drugi Art week započeo je literarnim konkursom na temu “HUMANOST”. Na konkursu mogu učestvovati svi zainteresovani, a forma rada nije određena. Ne zaboravite – humanost ima razne oblike i o njoj treba što više pisati. Humanost je i volonterizam – nadamo se da ćemo dobiti i neku volontersku priču ili iskustvo. Zainteresovani svoje radove mogu dostaviti lično, na društvene mreže ili mail adresu Udruženja zdravosrbac@yahoo.com. Autor najboljeg rada biće nagrađen, a svi radovi će biti izloženi na završnom događaju u petak, 12.04. u 18 časova. 

Mislili smo o (gotovo) svim umjetnostima, tako da je sedmica umjetnosti, osim literarnog stvaralaštva, započela i glumom, tj. aktivnošću “DRAMA KLUB”. Na prvom druženju okupilo se par mladih koji su pripremili zanimljiv skeč o željama i dostižnosti njihovog ostvarenja, a termin narednog druženja je u srijedu, 10.04. u 13:30 časova, u prostorijama našeg Udruženja. Još uvijek primamo nove članove skeč tima. 🙂 

U utorak (09.04.) realizujemo kreativnu radionicu poznatog naziva “RUKOTVORNICA”. Radionica počinje u 13 časova, a sastoji se iz više različitih aktivnosti – izrada nakita, privjesaka, dekupaž tehnika i još mnogo toga. Pridružite nam se!

Ukoliko ste više za ples, nego za glumu, u srijedu od 13 časova možete da se priključite plesnom času, na kojem ćemo vas upoznati sa tehnikama modernog plesa. Za učešće vam nije potrebno plesno iskustvo – dovoljno je samo jaka želja! Spakujte čistu obuću i pridružite nam se na treningu u plesnoj sali (kod Itrisa).

U četvrtak se bavimo drugim umjetnostima. Druženje započinjemo već od 12 časova, MALOM LIKOVNOM KOLONIJOM, koja će biti održana u bašti nekadašnjeg Doma mladih, pored prostorija našeg Udruženja. Drago nam je što će koloniju voditi naša dugogodišnja članica, Marija Nuždić, od koje će učesnici sigurno dobiti mnogo korisnih savjeta. Ako neko ne može doći odmah u 12h, nikakav problem, čekamo vas u ostatku dana! A, da druženje završimo na najljepši način, organizujemo karaoke party, u našim prostorijama od 19 časova istog dana.

Art week ne bi bio to što jeste, da ne organizujemo i završni događaj, na kojem će učestvovati naši glumci, plesači, a možda čak i pjevači! Izložićemo radove sa kreativne radionice i likovne kolonije, ali i pristigle literarne radove. Nakon kulturno-zabavnog programa, slijedi druženje uz DJ-a, ali i gledanje filma, uz besplatne kokice! Ne smijemo vam odavati sve tajne, ali načuli smo da će biti i palačinke! 🙂

Bitna napomena je da je cjelokupan događaj humanitarnog karaktera, a da ćemo sakupljena sredstva preusmjeriti za nabavku paketa povodom Vaskrsa djeci iz socijalno-ugroženih porodica. Ovo je još jedan razlog da podržite naše volontere i umjetnike i da nam se pridružite na sedmici umjetnosti!

 Art week organizujemo uz finansijsku podršku Instituta za razvoj mladih Kult i Opštine Srbac.