Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Završetak humanitarne akcije “Budi mi prijatelj” – školski ruksaci u rukama 150 učenika

Humanitarnu akciju " Budi mi prijatelj" organizujemo već jedanaest (11) godina, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Srbac. U prethodnoj deceniji realizacije ove velike humanitarne akcije, spakovali smo preko 1000 školskih ruksaka, a ove godine smo obradovali ukupno 150 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Srbac.

Da se sreća množi upravo onda kada se dijeli, dokazali smo realizacijom još jedne humanitarne akcije. Ovogodišnja akcija “Budi mi prijatelj” započela je u junu mjesecu, kada su naši volonteri pripremili i podijelili oko 50 teglica – kasica širom opštine Srbac. Od tad je tekla i intenzivna medijska promocija, te smo nerijetko znali biti i -pomalo dosadni- pratiocima na društvenim mrežama, kako bi poslali poruku svim našim sugrađanima da se uključe u akciju skromnim donacijama i oni su to zaista i učinili! Upornost se isplati. 🙂 

Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su akciju podržali putem teglica – kasica, ali i svim poslodavcima koji su postavili teglice u svoja preduzeća i ugostiteljske i trgovačke objekte i na taj način podržali akciju. Svi su vrijedni spomena, te je u nastavku spisak svih objekata u kojima su se našle naše teglice: d.o.o. “Fructa Trade”, d.o.o. “ADS”, Grabovac Pekara Sunce, Mesnica Vekić, d.o.o. “Perutnina Ptuj”, benzinska pumpa “Nešković”, Frizerski saloni “Joker” i “Darko”, kafe bar “Imperio”, roštiljnica “Kao nekad” Kobaš, str “Tijana” Kukulje, trgovina “Mila” Ćukali, str “N Centar” Nožičko, Apoteke “Dr. Golić” i “Anapharm”, slastičarna “Jecine čarolije”, pekara “Milun” Razboj, trgovina “Izbor”, d.o.o. “D-invest”, kafe bar “Lasta” i “Continium”, str “Marina”, d.o.o. “Sint promet” Sitneši, d.o.o. “Tehnoshop” Srbac, restoran “Monumental”, Roštiljnica “Kod Hare”, str “Savić” i “Stojković”, pub i kafeterija “Eight”, kladionica “X Live Bet” Kobaš, Konoba Bardača, str “Aničić” Kaoci, d.o.o. “AMD” Trade Srbac – samoposluga i dragstor, Sitneši, Kobaš, Nožičko, Razboj, Kukulje, d.o.o. “Dijana textil” (4 radnje), knjižara Madona, pekoteka “Centar”, Second hand shop “Must have”, kafe bar “Olimp”, d.o.o. “Epox”, frizerski salon “Sina”, kafe bar “Code”. 

Ipak, veliki udio u ovogodišnjoj akciji imali su i naši prijatelji – donatori, a to su firme “Fructa Trade” i “Tomo Šped”, pub i kafeterija “Eight”, dio zaposlenih u Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske”, Branislav Zrnić i Vanja Antonić. Dio sredstava obezbijedili smo i iz projekta “Mladi za 5”, koji realizujemo zahvaljujući podršci Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Od srca hvala svim našim sugrađanima, donatorima i naravno, VOLONTERIMA! Hvala Centru sa socijalni rad Srbac na saradnji i hvala Centru za kulturu i sport na ustupanju prostora. Svim školarcima želimo srećan polazak u školu, da budu dobri učenici i naravno, da se od septembra priključe našem novom ciklusu programskih aktivnosti!