Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Proslavili smo dolazak ljeta najljepšim koncertom sa 200 mališana!

Prvi dan ljeta radosno je dočekan velikim, tradicionalnim, Ljetnim koncertom u organizaciji našeg Udruženja. Fotografija koju vidite iznad nastala je baš tog 21. juna 2023. godine oko 17 časova, kada je zvanično stiglo i ljeto! Fotografisanje je bilo samo uvod u spektakl koji su naši mališani, zajedno sa svojim trenerima i vaspitačima priredili u prepunom (kao i uvijek) srbačkom Domu kulture. Nije nedostajalo šarenila, plesa, pjesme, osmijeha i dječije radosti i još jednom smo pokazali da zaista radimo ono u čemu smo najbolji!

Naše Udruženje predstavlja mjesto za svu djecu i mlade sa područja naše opštine. Neki od njih nam dođu povremeno, dok se najveći broj druži sa nama gotovo svakodnevno – na nekoj od programskih aktivnosti. Od mjeseca februara, kroz naše progamske aktivnosti prošlo je oko 200 mališana, uzrasta od dvije i po, pa do 15 godina. Sa njima je radilo 7 članova kolektiva – Tanja Šnjegota (master genetičkih resursa, trener Cezarove ritmične gimnastike i Cezarovog hip hopa i izvršni direktor Udruženja), Maria Šnjegota (diplomirani pedagog i trener Cezarove škole rolanja, Cezarove školice igre i sporta i voditelj aktivosti Cezarova priroda i druženje), Suzana Kovačević (diplomirani pedagog i psiholog i voditelj aktivnosti Cezarovi mali kreativci), Andreja Blagojević (profesor razredne nastave i trener Cezarove škole odbojke), Zvjezdana Babić (apsolvent arhitekture i voditelj aktivnosti Cezarovi mali arhitekti), Nikolina Vukobratović (student socijalnog rada i voditelj aktivnosti Cezarova muzička grupa), Lenka Kasagić (maturant, uskoro student 🙂 i trener Cezarove zumbe i Cezarovog trbušnog plesa).

Ljetni koncert je otvorila naša mala drugarica Una Stojković sa recitacijom “Bliži se, bliži ljeto” od Desanke Maksimović, a nakon toga je počeo defile dječije pjesme, plesa, sporta i kreativnosti. Polaznici Cezarove ritmične gimnastike su se predstavili sa pet koreografija – “Ljeto”, “Male sirene”, “Ja sam za ples”, “Mornari” i “Pidžama party” i oduševili publiku u Domu kulture. Posebno zapažene su bile polaznice aktivnosti Cezar hip hop koje su izvele koreografiju “Old school” i dobile velike ovacije. U rasplesanom ritmu su bile i polaznice Cezarove zumbe koje su izvele dvije koreografije: “Grande” i “Zumba’s dance”, kao i nova plesna aktivnost Cezarov trbušni ples sa odličnom koreografijom “Shik shek shok”. Plesači su nam i ovaj put pokazali da su najbolji i zbog čega donose zlatne medalje sa takmičenja.

Tokom prvog ovogodišnjeg ciklusa aktivnosti bili smo i kreativni, pa je tako publika na koncertu imala priliku da sazna nešto više o različitim zanimanjima koje su nam predstavili Cezarovi mali kreativci, naši najmladji polaznici. Takodje smo od drugara iz Cezarove prirode i druženja saznali koliko nam je bitna zdrava životna sredina i oni su nas kroz kratki ekološki skeč podsjetili na važnost zaštite prirode. Takodje, naši mali sportisti su se dobro zabavljali kroz svoju aktivnost Cezarova školica igre i sporta i na koncertu su nam pokazali da je u zdravom tijelu zdrav duh. A iako im vremenske prilike baš i nisu išle na ruku i nisu mogli redovno da vježbaju, polaznici Cezarove škole rolanja su bili odvažni i pokazali nam osnove rolanja i poručili da njihova aktivnost neće imati ljetnu pauzu i da svi mogu da im se pridruže ukoliko žele da nauče ovu zabavnu aktivnost. 

Na koncertu su se predstavile i polaznice Cezarove škole odbojke, aktivnosti koja se održava u Srpcu i u Razboju i koja će takodje nastaviti svoj rad i tokom ljeta. Zapažen nastup su imali i polaznici nove aktivnosti Cezarovi mali arhitekti koji su nas naučili nekim osnovim pojmovima gradnje, mjerenja i projektovanja. A sve zajedno su zaokružili naši divni mališani iz još jedne nove aktivnosti – Cezarova muzička grupa koja je već pobrala ogromne simpatije publike ne samo u Srpcu, a na koncertu su pripremili pravu muzičku poslasticu i podsjetili nas na velike hitove “Hajde da ludujemo” i “Djurdjevdan”. Sigurni smo da su se svi odlično zabavili!

Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće organizovati bez ogromne podrške naših dragih prijatelja, koji nas uvijek rado podržavaju i svima njima jedno veliko HVALA. To su: Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić i Milan Petković, KP Vodovod i kanalizacija ad Srbac, KP Komunalac ad Srbac, zatim Grabovac Pekara Sunce doo, Tat-com doo, Kafe bar Imperio, Gradis invest doo, DM Agro doo, Best-tex doo, Atom company doo, Lovačko udruženje Srna Srbac, grupa srpčana Kumovi i naravno Opština Srbac, koja nas je podržala kroz kalendar kulturnih i sportskih manifestacija. Podršku nam je, kao i uvijek, svojim dolaskom pružio i načelnik opštine Srbac, gospodin Mlađan Dragosavljević. 

Svima još jednom veliko hvala, a najveća zahvalnost ide našim sjajnim volonterima bez čije pomoći ne bi mogli da organizujemo naše manifestacije na ovako visokom nivou. Hvala i momcima iz Panorama studija na sjajnim fotografijama!

Dragi roditelji hvala na podršci koja nam puno znači, a svim našim mališanima želimo da se lijepo provedu i odmore tokom ljetnjeg raspusta i budu spremni za novo druženje od septembra.

PS Više fotografija možete naći na našem fb profilu, klikom na sljedeći link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.6644063455656470&type=3, a tu je i priča o našem koncertu zabilježena kamerom Radio televizije Republike Srpske: https://youtu.be/ukOpLawAPKk