Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Završena humanitarna akcija “Budi mi prijatelj” – školski pribor dobilo 140 učenika

Nakon dva mjeseca prikupljanja novčanih sredstava, uspješno je završena humanitarna akcija " Budi mi prijatelj". Školske ruksake pune neophodnog školskog pribora dobilo je ukupno 140 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Srbac. Značaj akcije je još veći ako se spomene informacija da je ovo jubilarna deseta godina organizovanja ove humanitarne akcije.

Humanitarnu akciju “Budi mi prijatelj” Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” realizuje svakog ljeta, kako bi olakšali početak nove školske godine učenicima slabijeg materijalnog stanja. U prethodnim godinama obradovali smo na stotine učenika sa područja naše opštine, a jubilarna deseta godina je bila ujedno i najuspješnija, budući da je prikupljen najveći broj sredstava, te obradovano 140 učenika. 

Akcija je počela pripremom i postavljanjem teglica-kasica na 50-tak različitih lokacija na području opštine Srbac. Nakon postavljanja teglica-kasica, volonteri su obišli i nekoliko firmi i ustanova sa područja oštine Srbac radi dodatnog prikupljanja sredstava, a pokrenut je i zanimljiv izazov putem društvenih mreža, čime je dodatno promovisan značaj akcije. Ipak, da bi akcija bila najuspješnija od svih prethodnih, zaslužna su i mnoga fizička i pravna lica putem donacija: Marketi “Fortuna” i “Fructa trade”, d.o.o. “Tat-kom”, d.o.o. “Atom company”, Ograde Josipović, KP “Vodovod”, d.o.o. “Gradis invest”, ZTR “Elips”, d.o.o. “Sint promet”, Pub “Eight”, bazeni “Posejdon”, dio kolektiva JP “Putevi Republike Srpske”, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Srbac, Branislav Zrnić, Vanja Antonić, Siništa Pantelić i Boriša Kojić. Jedna posebna donacija uslijedila je i od gospođe Snježane Šućur iz Banja Luke, koja je obradovala jednu učenicu sa posebnim paketom školskog pribora. 

Zahvaljujemo se svim donatorima, pravnim licima koji su se uključili u akciju postavivši teglice-kasice u svoje radnje, sugrađanima koji su nesebičnim donacijama podržali akciju, kao i volonterima, koji su bili aktivni još od samog pokretanja akcije i koji su najzaslužniji za bogat i raznovrstan sadržaj školskih ruksaka! Vjerujemo da su naši ruksaci otišli u ruke učenicima kojima je to bilo najpotrebnije i nadamo se da smo uspjeli olakšati početak nove školske godine njihovim porodicama. Dragi školarci, srećna vam nova jesen i budite vrijedni i marljivi učenici!