Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Uspjeh na plesnom turniru i Ljetni koncert za kraj prvog ciklusa programskih aktivnosti

Ukupno 70 plesača iz Srpca uzelo je učešće na plesnom turniru "LDF Dance fest" u Vitezu u nedjelju, 19. juna 2022. godine, a samo dva dana nakon toga oko 150 polaznika prvog ciklusa programskih aktivnosti Udruženja predstavilo se na tradicionalnom Ljetnom koncertu u prepunoj sali Doma kulture u Srpcu. Ovim događajima na najljepši način je proslavljena dvanaesta godina uspješnog rada Udruženja građana "C.E.Z.A.R.".

Nakon dvije i po godine pauze od predstavljanja na plesnim turnirima, na poziv Sportsko plesnog centra LDF iz Viteza, uzeli smo učešće na “LDF Dance fest”-u, koji je održan u Vodenom parku “Ribica” u Vitezu. Ispred našeg Udruženja takmičilo se ukupno 70 plesača koji su ostvarili zavidne rezultate: po jedno treće i drugo mjesto, te čak šest prvih mjesta! Godinama unazad polaznici aktivnosti “Cezarova ritmična gimnastika” i “Cezarov hip hop”, sa trenerom i koreografom Tanjom Šnjegota, uspješno se predstavljaju na plesnom podijumu, a rezultati koje su ostvarili su sljedeći:

1. mjesto – koreografije: “Pilići”, “Veseli ples”, “Barbike” (ritmična gimnastika) i “Level up” (hip hop”);

2. mjesto – koreografija “Navijačice” (ritmična gimnastika);

3. mjesto – koreografija “Racija” (ritmična gimnastika);

Novitet na plesnom podijumu ispred našeg Udruženja je predstavljanje polaznika aktivnosti “Cezarova zumba”, koji rade i treniraju sa trenerom i koreografom Lenkom Kasagić. Polaznici zumbe na prethodnom plesnom turniru u Vitezu ostvarili su zavidne rezultate, budući da su se okitili zlatom sa dvije koreografije – “Ping pong” i “Gasolina”.

 

Kako bi opravdali uspjeh koji su ostvarili u Vitezu, plesači su se predstavili i na Ljetnom koncertu Udruženja u utorak, 21. juna 2022. godine. Uz plesače, na pozornici Doma kulture u Srpcu smjenjivali su se i ostali članovi Udruženja, koji su polaznici sljedećih aktivnosti: Cezarovi mali kreativci, Cezarovi istraživači, Cezarova škola rolanja, Cezarova školica sporta, te Cezarov slatki svijet. 

Oko 150 polaznika navedenih aktivnosti vrijedno je radilo od početka marta u redovnim terminima svake sedmice u Udruženju, a na završnom koncertu su pokazali šta su sve naučili sa svojim trenerima i vaspitačima. Tako je publika mogla da uživa u šarenilu kostima, zanimljivim plesnim koracima, izazovnim gimnastičkim elementima, odlično pripremljenim recitacijama, sportskim poligonima, pjesmama, te najiskrenijim dječijim osmijesima. Da bi upotpunili ugođaj, volonteri su danima prije koncerta izrađivali dekoraciju, a upriličena je i izložba fotografija sa svih aktivnosti. Takođe, u holu Doma kulture nalazila se prodajna izložba kreativnih radova, sapuna koje su izradili Cezarovi istraživači, kao i kolača koje su pripremili polaznici “Cezarovog slatkog svijeta”. 

Da bi prvi ciklus aktivnosti, ali i Ljetni koncert bili uspješno realizovani, zaslužni su članovi kolektiva Udruženja: Dijana Kuvalja, Maria Šnjegota, Jovana Janković, Tanja Šnjegota, Lenka Kasagić i Dragica Pezerović, koji su u završnici Ljetnog koncerta podijelili diplome svim polaznicima. Takođe, bez bezrezervne podrške roditelja svih članova Udruženja realizacija ovako velikog broja aktivnosti ne bi bila moguća, kao ni bez pomoći najboljih volontera. O broju publike koja je bila na završnom koncertu dovoljno govori podatak da nije bilo dovoljno mjesta za sve. Vjerujemo da su to pokazatelji da se trud i rad svih članova Udruženja cijeni, te da se zaista najuspješnije radi ono što se voli.  

Realizaciju Ljetnog koncerta podržala je Opština Srbac, kroz kalendar kulturno-zabavnih manifestacija i događaju je prisustvovao i načelnik Opštine Srbac, gospodin Mlađan Dragosavljević. 

Kolektiv i članovi Udruženja se zahvaljuju opštinskoj upravi, ali i mnogim drugim ustanovama, firmama i fizičkim licima koji su podržali rad u prethodnih nekoliko mjeseci, među kojima su: Komunalno preduzeće “Komunalac”, koje uvijek podržava ekološke ideje i akcije, firma “D-invest”, koja je podržala popravku rasvjete u plesnoj sali, firma “Best tex”, koja je donirala kecelje polaznicima “Cezarovog slatkog svijeta”, kao i JU “Putevi” Republike Srpske – Odjeljenje za planiranje i zaštitu putne mreže i Odjeljenje za bezbjednost saobraćaja, te Ani Babić, na novčanim donacijama.

Dok većina polaznika redovnih aktivnosti ide na zaslužen ljetni odmor, sa radom nastavlja “Cezarova škola rolanja” i otvara se upis za nove polaznike. Uz to, uskoro iz Udruženja stižu nove informacije o putovanjima, međunarodnim projektima, humanitarnim akcijama i lokalnim aktivnostima. Pratite nas!