Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Otvoren poziv za učesnike nove generacije projekta “Zaposli srednjoškolca”

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ nastavlja realizaciju projekta „Zaposli srednjoškolca“ koji finansijski podržava Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. U pitanju je jednomjesečni program zapošljavanja, koji će srednjoškolcima iz Srpca dati priliku da steknu prvo radno iskustvo, a sve u svrhu njihovog radnog osposobljavanja i sticanja vještina koje će im biti od koristi prilikom prvog pravog zaposlenja ili daljeg školovanja.

Cilj projekta „Zaposli srednjoškolca“ jeste da srednjoškolci steknu praktična znanja i vještine kroz prvo radno iskustvo, za šta će dobiti honorar. Realizacija podrazumijeva dvije faze – obuku i jednomjesečni program zapošljavanja. Obuka će se organizovati u Klubu za traženje posla koji djeluje u okviru Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. U pitanju je pripremni period srednjoškolaca prije odlaska na radno mjesto.

Jednomjesečni program zapošljavanja podrazumijeva raspoređivanje mladih po firmama/ustanovama gdje će provesti mjesec dana i za to dobiti određenu naknadu – honorar. Broj srednjoškolaca koji će dobiti priliku da učestvuje u projektu je ograničen na 15, a radni angažman će trajati mjesec dana. Broj radnih časova na sedmičnom/mjesečnom nivou će biti usaglašen dogovorom sa svim učesnicima projekta prilikom prvog zajedničkog sastanka.

Selekcija kandidata će se vršiti na osnovu prijava, a prednost će imati učenici završnih razreda srednje škole (treći i četvrti). Takođe, dodatnu prednost u bodovanju će imati učenici sa boljim prosjekom ocjena, a gledaće se i dosadašnji aktivizam – broj volonterskih sati, te motivacija. Poziv je otvoren za sve učenike, a naročito ohrabrujemo  one koji nisu do sad bili aktivni da se prijave. 

NAČIN PRIJAVE

Srednjoškolci koji žele da učestvuju u projektu dužni su da se prijave na jedan od dva načina:

  1. Online putem Google forme u nastavku: https://docs.google.com/forms/d/11wG9TlRaX4oFHo8MND9lAOrCLipsHH8vtqrz36iuKDk/edit

  2. Lično u prostorijama Udruženja.

Rok za dostavljanje prijava je nedjelja, 13. mart 2022. godine do 12:00h. Izabrani učesnici će biti obaviješteni već narednog dana, a u toku iste sedmice biće organizovana pripremna obuka. Planirani početak radnih angažmana je ponedjeljak, 21.03.2022. godine.

PRIJAVA POSLODAVACA

Poslovni subjekti koji žele da učestvuju u projektu sve informacije mogu dobiti u prostorijama udruženja (ulica Zdravka Čelara 29), ili na brojeve: 051/928-126 i 065/816-107. Moguća je i prijava putem mail adrese: zdravosrbac@yahoo.com

Poslodavci koji žele da podrže projekat dodatnim finansiranjem, svoje donacije mogu izvršiti na račun: NLB Banka, 5620108119577841. Za svaku podršku smo neizmjerno zahvalni i svakog prijatelja/donatora ćemo medijski promovisati.

U nastavku se nalaze iskustva učesnika prve generacije projekta “Zaposli srednjoškolca”.