Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

“Cezarova škola rolanja” – za dobru kondiciju i koordinaciju

Na samom kraju upisa u novi ciklus aktivnosti, predstavljamo vam jedan novitet, a to je Cezarova školica rolanja!

Za rast i razvoj djeteta je najbolje da bude što više u pokretu i igri i to na otvorenom, u prirodi. Jedna od sportskih aktivnosti, koja zadovoljava tu potrebu je upravo vožnja rolera! Prilikom vožnje rolera djeca aktiviraju cjelokupnu muskulaturu, razvijaju je i jačaju. Vožnja rolera najviše utiče na razvoj mišića nogu, zadnjice, trbušnog zida i leđa. Takođe utiče na jačanje zglobova (tetiva), stopala, koljena i kuka. Vožnja rolera je aerobna aktivnost, tako da pospješuje razvoj kardiovaskularnog i respiratornog sistema. Dijete postaje spretnije i okretnije. Razvija i pospješuje koordinaciju i ravnotežu. Bolje se orjentiše u prostoru i razvija brzinu i izdržljivost. 

Mnogo je razloga da dijete upišete na ovu aktivnost, ali jedan od najvažnijih je razvoj socijalnih vještina, druženje sa drugarima i stvaranje novih prijateljstava. Prvi trening je u ponedjeljak, 07.03.2022. godine, a upis traje još veoma kratko! Sa polaznicima će raditi apsolvent pedagogije, Maria Šnjegota.

Napomena: sva djeca prilikom upisa na ovu aktivnost treba da posjeduju rolere, kacigu, štitnike za koljena, laktove i dlanove.

Više informacija oko upisa možete dobiti na brojeve telefona 051 928 126 i 065 816 107. Takođe, dostupni smo i na društvenim mrežama, a možete i da nas posjetite u našim prostorijama (ulica Zdravka Čelara 29). Čekamo vas!

#mjestozamene