Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

“Cezarova škola lijepe riječi” – za pravilno izražavanje i ljubav prema čitanju

Još nešto manje od 10 dana dijeli nas od početka redovnih aktivnosti našeg Udruženja. Dok se grupice popunjavaju, upoznajemo vas sa našom novom aktivnosti, Cezarovom školom lijepe riječi!

Cezarova škola lijepe riječi predstavljaće jedno nezaboravno, to vam garantujemo, putešestvije kroz maštovit i raznovrstan svijet srpskog jezika i književnosti. Naš jezik je toliko dugovječan i egzotičan da nam je samo priča o nastanku pojednih glasova i riječi vremenski i prostorno neograničena. Cilj nam je da pokažemo koliko je naš jezik šarolik, sadržajan, dinamičan, raskošan, uzbudljiv, inspirativan, impresivan… i tako još mnogo svjetlosnih godina, da je pravo svetogrđe kvariti ga lošim pisanjem i govorom. A konkretno, potrudićemo se da polaznici na interesantan način dobiju jasne smjernice o pravilnom izražavanju i nauče kako da upotrebom raznovrsne leksike pišu različite formalne i književne tekstove. Biće u prilici da saznaju kako da svoje misli izraze, ne samo na jezički pravilan, već i kreativan način. Čitaćemo zajedno, analizirati, otkrivati, duboko zagrebati po površini našeg jezika. Izgraditi čvrstu strukturu i stil kao polazište za bilo koji vid izražavanja. Naučiti opisivati do najsitnijih detalja i razviti vještinu prepoznavanja svega oko sebe. Hajde da svoju djecu slušamo i uživamo!

Cezarova škola lijepe riječi počinje već sljedeće sedmice, a za samo sat vremena sedmično, svakog utorka poslije podne (od 18 časova), svi zainteresovani polaznici uzrasta iznad 6 godina imaće priliku da se druže i uče na novi, kreativan način. U našem Udruženju je uvijek zanimljivo i dinamično, a tako će biti i na školi lijepe riječi. Ipak, ako i dalje razmišljate da li je ova aktivnost baš za vaše dijete, prvi čas je besplatan i mogu prisustvovati svi zainteresovani. Aktivnost vodi profesorica srpskog jezika i književnosti, Dragana Nuždić. 

Više informacija oko upisa u Cezarovu školu lijepe riječi ili ostale aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 051 928 126 i 065 816 107. Takođe, dostupni smo i na društvenim mrežama, a možete i da nas posjetite u našim prostorijama (ulica Zdravka Čelara 29). Čekamo vas!

#mjestozamene