Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

U toku je upis u novi ciklus programskih aktivnosti Udruženja građana “C.E.Z.A.R.”

Svakog februara, već godinama unazad, primamo nove članove u naše redovne aktivnosti. Ove godine imamo mjesta za još više polaznika, budući da pokrećemo nove aktivnosti. Šta sve imamo u ponudi u ovom ciklusu, pročitajte u nastavku teksta.

Već dvanaest godina kolektiv našeg Udruženja daje ogroman doprinos socijalizaciji djece i mladih i prevenciji maloljetničke delinkvencije na području opštine Srbac. Organizovanim radom, trudom i osmijehom zadržavamo redovne polaznike godinama na našim aktivnostima, a kako bi uvijek bili zanimljivi i posebni, sa svakim novim upisom kreiramo i nove aktivnosti. Tako je i u prvom ovogodišnjem upisu, koji obuhvata čak jedanaest aktivnosti, koje su prilagođene različitim uzrastima i sferama interesa. 

Počinjemo od novih aktivnosti. Kako bi mališani uzrasta od 5 do 10 godina naučili ili usavršili rolanje, pokrećemo Cezarovu školu rolanja. Sa polaznicima će raditi Maria Šnjegota, apsolvent pedagogije, a da časovi rolanja prođu bez problema, obavezna je oprema (štitnici i kacige). Vjerujemo da će naša grupica izmamiti osmijehe na licima svih prolaznika i da će glavna ljetna aktivnost u Srpcu ove godine biti rolanje. Otkrićemo vam tajnu – zbog velike zainteresovanosti, postoji šansa organizovanja druženja i odraslih vozača. 

Još jedna nova aktivnost u našem Udruženju je i Cezarova škola lijepe riječi. Sigurni smo da je sam naziv dovoljan da zainteresuje roditelje koji žele da njihova djeca razviju ljubav prema čitanju, te poprave izražavanje i pravopis. Ako se tome doda kreativan pristup i učenje u opuštenoj atmosferi, kao i stručnost voditeljice aktivnosti, Dragane Nuždić, koja je profesorica srpskog jezika i književnosti, jasno je kakav će značaj naša nova škola imati za sve polaznike.

U ovom ciklusu smo odlučili da ponudimo engleski jezik po prvi put u terminima koji odgovaraju djeci predškolskog uzrasta, te učenicima koji su u prvoj smjeni u osnovnim školama. Naime, naša nova profesorica engleskog jezika i književnosti, Tatjana Lazendić, radiće sa učenicima u dvije grupe (srijedom po danu). Ovo je odlična prilika za predškolarce koji ne idu u vrtić da se na kreativan način upoznaju sa engleskim jezikom, ali i za učenike viših razreda osnovne škole, koji će imati priliku da u opuštenoj atmosferi nakon škole nadograde svoje znanje engleskog jezika.

Razmišljali smo i o zainteresovanosti koja se redovno najviše iskazuje prema plesnim aktivnostima, pa smo tako odlučili da proširimo plesnu ekipu i pokrenemo upis u Cezarov orijentalni ples. Sa polaznicima (uzrast od 10 do 17 godina) će raditi Lenka Kasagić, koja je dugo godina osvajala medalje na plesnim takmičenjima u regionu predstavljajući se upravo u orijentalnom plesu. 

Nadamo se da će naše nove aktivnosti zainteresovati veliki broj polaznika, a da zaokružimo priču oko upisa, moramo spomenuti i aktivnosti koje su već poznate i koje su prošle godine zadobile povjerenje naših sugrađana. U toku je upis i u Cezarove male kreativce, za djecu uzrasta od 4 do 6 godina. Sa polaznicima svakog ponedjeljka radi profesorica razredne nastave, Dijana Kuvalja. Kulinarske radionice Cezarov slatki svijet otvorene su za sve polaznike iznad 4 godine, koji imaju jedinstvenu priliku da razviju ljubav prema kulinarstvu i nauče praviti mnoge kolače i ostale slatke đakonije. Ali to nije sve, naši drugari iz Cezarovog slatkog svijeta uvijek naše prostorije napuštaju sa najvećim osmijehom. Opravdano, jer nakon radnog dijela aktivnosti slijedi degustacija i druženje. Sa polaznicima radi Dragica Pezerović, profesorica filozofije i sociologije i stručnjak za kolače. 🙂

Cezarovi istraživači predstavljaju poseban tip radionica za djecu koja imaju razvijen afinitet prema prirodnim naukama, istraživanju, pa čak i magiji. Ono što je novo jeste novi termin, četvrtkom, a radionice će i u ovom ciklusu biti pune zanimljivih eksperimenata, posmatranja različitih preparata pod mikroskopom, druženja u prirodi i objašnjavanja naizgled neobjašnjivih prirodnih pojava. Sa polaznicima radi apsolvent pedagogije, Maria Šnjegota. Četvrtak je u našem Udruženju rezervisan i za sport! Naime, sva djeca uzrasta od 4 do 7 godina imaju priliku da se oprobaju u mnogim zanimljivim sportskim aktivnostima na Cezarovoj školici sporta, koja je još prošle godine izazvala veliku pažnju i zainteresovanost. Sa polaznicima radi diplomirani ekolog Jovana Janković, koja je dugo godina redovno pobjeđivala momke u fudbalskim nadmetanjima širom Evrope.

Kako bi uključili mlade i odrasle u naše aktivnosti, pokrenuli smo upis i u Cezarovu zumbu, a grupa se velikom brzinom popunjava i obećava nasmijane djevojke i žene svakog petka i nedjelje predveče, kada će se treninzi održavati. Osim upisa u grupu za mlade i odrasle, u toku je upis i u grupu zumbe za djecu, uzrasta od 10 do 15 godina, a sa polaznicima vrijedno trenira Lenka Kasagić. Osim zumbe i orijentalnog plesa, mališani uzrasta iznad 8 godina mogu da se prijave i na Cezarov hip hop, a već po pravilu 99% kapaciteta svih grupa Cezarove ritmične gimnastike je popunjeno. Sa polaznicima radi izvršna direktorica našeg Udruženja, Tanja Šnjegota.

Upis u novi ciklus aktivnosti traje do popunjenosti mjesta u grupama, a najkasnije do prvog marta, kada počinju aktivnosti. Budući da se grupe brzo popunjavaju, preporučujemo da se prijavite na vrijeme, kako bi obezbijedili svoje mjesto. Za sve dodatne detalje i informacije možete da nas kontaktirate putem društvenih mreža (Facebook, Instagram, Tik Tok), na brojeve telefona 051 928 126 i 065 816 107 ili u našim kancelarijama (Zdravka Čelara 29) svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Čekamo vaše prijave!

#mjestozamene