Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Novogodišnjim koncertom Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” završilo još jednu uspješnu godinu

Nakon godinu dana pauze naše Udruženje organizovalo je veliki Novogodišnji koncert, na kojem su se predstavili polaznici redovnih aktivnosti drugog programskog ciklusa u 2021. godini.

Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” je u 2021. godini realizovalo mnogo raznovrsnih programskih i projektnih aktivnosti. Sve aktivnosti osmišljavali su i realizovali mladi ljudi, a već na samom početku godine pripremu većine događaja i akcija preuzeli su volonteri. Iza nas je na desetine različitih projekata, volonterskih programa, radionica i edukacija, putovanja i druženja, te nekoliko velikih događaja – “Art week”, “Bardača Meet-up”, “Ljetni koncert”, “Jesenijada”, a najveći od njih je “Novogodišnji koncert” koji je organizovan u ponedjeljak, 27.12.2021. godine u Domu kulture u Srpcu.

Posljednji Novogodišnji koncert organizovan je u decembru 2019. godine, a u decembru 2020. godine je organizovana interna svečanost “Novogodišnja čarolija”. Ove godine smo se vratili tradiciji organizovanja Novogodišnjeg koncerta na velikoj pozornici, te su se naši polaznici vrijedno pripremali za nastup već od septembra, kada je počeo drugi ciklus aktivnosti. Na sceni su se smjenjivala 142 polaznika, uzrasta od 3 do 15 godina, koji su redovno pohađali aktivnosti: Mali kreativci, Mala školica engleskog jezika, Ritmička gimnastika, Hip hop, Zumba, Cezarov slatki svijet, Školica sporta, te Cezarovi istraživači.  

Koncert je na najljepši način otvoren recitacijom šestogodišnje Dunje Vujić, nakon čega je uslijedio jednočasovni program prepun plesa, pjesme, trikova i novogodišnje magije. Oko 20 Malih kreativaca pripovijedalo je i recitovalo mnoge novogodišnje pjesmice, Cezarovi istraživači su zainteresovali publiku odličnim trikovima, a naš drugar Sergej Tovilović je pokazao izuzetnu spretnost u sklapanju Rubikove kocke! Plesa i pjesme nije nedostajalo, budući da se na sceni našlo oko stotinu plesača, raspoređenih u 7 različitih grupa. Plesni dio otvorili su najmlađi polaznici ritmičke gimnastike, sa koreografijom “Novogodišnja čarolija”, a u toku večeri svoja plesna umijeća predstavili su i stariji polaznici ritmičke gimnastike sa koreografijama “Čupavci”, “Lude žabe”, “Barbike” i “Rijeka”. Osim gimnastičara, publika je mogla da uživa i u nastupu hip hopera, kao i zimskoj čaroliji polaznika zumbe. Da je “u zdravom tijelu zdrav duh”, poručili su nam polaznici Školice sporta, koji su predstavili jedan dio svojih treninga, a polaznici Male školice engleskog jezika su čak i zapjevali zajedno sa svojim profesorom! Na samom kraju, publici su se predstavili i polaznici aktivnosti Cezarov slatki svijet, koji su pripremili slatkiše za posebnog gosta, Djeda Mraza. Svi naši polaznici dobili su diplome za uspješno završen još jedan ciklus aktivnosti, a budući da su opet pokazali koliko su dobri, zaslužili su i poklon paketiće koje im je Djed Mraz lično uručio!  

Organizacija Novogodišnjeg koncerta ne bi bila moguća bez nesebične podrške naših sponzora. Pomoć su nam pružili: d.o.o. “Best tex”, Perutnina Ptuj, d.o.o. “Gradis invest”, Komunalna preduzeća “Vodovod” i “Komunalac”, d.o.o. “Atom kompany”, Pekara “Sunce”, d.o.o. “Ciklon duo”, kafe bar “Imperio”, d.o.o. “Tat-com”, “Fructa trade” Srbac, Market Marina, muški frizerski salon “Joker”, te Veselko Stojković, Željko Novaković, Nenad Lazendić i Sveto Kljajčin. Koncert je uvršten i u kalendar kulturno-zabavnih manifestacija Opštine Srbac i podržan od strane Opštine. Organizaciju događaja su pomogli i volonteri, koji su nekoliko dana bili uključeni u pripreme i, kao i svaki put, još jednom pokazali da su najbolji volonteri. Veseli i vrijedni karavan Udruženja građana “C.E.Z.A.R.” ide na zasluženi odmor, a upis u novi programski ciklus počinje u februaru 2022. godine.

Za sam kraj, zahvaljujemo se na izuzetnoj saradnji djeci, roditeljima, volonterima, sponzorima, donatorima, partnerima, medijima, lokalnoj i republičkoj upravi i ostalim prijateljima koji prate i podržavaju naš rad. 2021. godina bila je i više nego uspješna i završavamo je sa još jednim značajnim priznanjem – proglašenjem za Udruženje od interesa za opštinu Srbac! U 2022. godinu ulazimo sa još više djece i mladih koji su okupljeni oko našeg Udruženja, te sa još više ideja, planova i projekata. Ali, prije nego što krenemo sa osvajanjem nove godine, idemo na zaslužen odmor. Srećne praznike i uspješnu 2022. godinu žele vam veliki i mali članovi Udruženja građana “C.E.Z.A.R.”!