Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

Jesenijada 2021 – parada druženja, zabave i dječijeg smijeha

Udruženje građana "C.E.Z.A.R." organizovalo je po prvi put jesenju manifestaciju simboličnog naziva "Jesenijada". Iza nas su tri vesela jesenja dana prepuna druženja, zabave i smijeha.

“Jesenijada” je započela velikim Jesenjim maskenbalom, u kojem je učešće uzelo oko 150 srbačkih mališana. Kreativnosti djece i roditelja nije bilo kraja, pa su tako ulicama Srpca prodefilovali gusari, vještice, štrumfovi, princeze i vile, kauboji, mačke, doktori i naučnici, pčelice, bundevice, pipi duga čarapa, pa čak i grožđe! Ovo je prvi maskenbal nakon mnogo godina u Srpcu, a s obzirom na veliku zainteresovanost, sigurno je da će preći u tradiciju i da će svake godine na jesen biti okupljanje mnogih poznatih junaka iz crtanih filmova, strašnih vještica, gusara, čarobnjaka, bundevica i brojnih drugih dječijih heroja. 

Drugi dan Jesenijade bio je rezervisan za talente, pa je organizovana Jesenja kolonija, koja je okupila oko 15 učesnika, a zbog lošeg vremena je održana u prostorijama Udruženja. Djeca i mladi koji su učestvovali na koloniji su pokazali sjajan talenat i ljubav prema slikanju, zbog čega se stvorila obaveza za organizovanjem ovakvih i sličnih likovnih događaja češće. 

Treći dan Jesenijade bio je veoma aktivan i počeo je sa Potragom za blagom, za učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce. Pet timova se borilo sa raznim zagonetkama i mozgalicama, a najbrža i najspretnija ekipa bila je “Potraga za Nemom”, koja je osvojila zasluženi poklon. “Šlag na tortu” trećeg dana, ali i čitave Jesenijade, bila je Palačinkijada, na kojoj su se učesnici svih aktivnosti zasladili palačinkama. 

Realizaciju manifestacije “Jesenijada 2021” podržala je Opština Srbac, a aktivnosti ne bi mogle biti organizovane bez podrške volontera Lokalnog volonterskog servisa. Jesenijada je ove godine organizovana povom Dječije nedjelje, a mali i veliki učesnici aktivnosti su pokazali da je slogan “Zajedno možemo više” jedan od najtačnijih slogana obilježavanja Dječijih nedjelja. 

Više fotografija možete pogledati na društvenim mrežama Udruženja:

https://www.facebook.com/centarzamlade.srbac/

https://www.instagram.com/ug_c.e.z.a.r._srbac/

Galerija