Naše aktivnosti i događaji

Aktuelnosti

ERASMUS+ na Bardači

Na Bardači je započela realizacija omladinske razmjene u kojoj učestvuju mladi iz Belgije, te mladi iz Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“

U pitanju je Erasmus+ projekat „BelEkoBo“ koji realizuje organizacija AJILE asbl iz Belgije, uz partnersku podršku Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“. Mladi iz Belgije stigli su na Trening centar Prirodno-matematičkog fakulteta na Bardaču u četvrtak, 06.08. i ostaće do ponedjeljka, 16.08.2021. godine.

Projekat „BelEkoBo“ je prvi Erasmus+ projekat koji na Bardači realizuje Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“, a tokom desetodnevne razmjene učesnici će se baviti pitanjem ekoloških navika, te će kroz mnoge intervjue tokom, ali i poslije razmjene pokušati da saznaju da li i koliko se razlikuju ekološke navike stanovništva u Belgiji i Bosni i Hercegovini. Zajednički rad mladih će biti zabilježen kroz završni aktivistički film, koji će biti objavljen krajem godine. Osim edukacija i snimanja, učesnici razmjene se upoznaju sa našom kulturom i običajima; već su imali priliku da posjete manastir Osovicu i obiđu Srbac, a u toku razmjene posjetiće i Banja Luku.

Erasmus + je program koji podržava obrazovanje, usavršavanje, mlade i sport u Evropi. Za period 2021-2027. godine u fokusu Erasmus+ projekata biće socijalna uključenost, zelena i digitalna tranzicija, kao i aktivno učešće mladih u demokratskom životu.

Galerija